Warmtepompen

De warmte van de zon wordt opgeslagen in de lucht, de aarde en het grondwater. Een warmtepomp gebruikt deze energie van buiten voor binnen. 

Lucht-lucht warmtepomp, airconditioning

Met een lucht-lucht warmtepomp is het mogelijk om uw huis op een energiezuinige manier op te warmen én te koelen.  Om deze warmtepomp aan te sturen is een elektriciteitsaansluiting voldoende. De investeringskosten zijn bovendien tamelijk laag.

Lucht-water warmtepomp

Deze warmtepomp ontrekt warmte aan de buitenlucht maar verwarmt het water voor de verwarmingsinstallatie in plaats van warme lucht af te geven. De lucht-water warmtepomp wordt dus aangesloten op de bestaande verwarmingsleidingen van de radiatoren of de vloerverwarming.

Grond-water warmtepomp

De grond-water warmtepomp haalt de warmte uit de grond. Wij maken gebruik van een verticaal captatienet om warmte uit de grond te halen. Het voordeel is dat de die temperatuur constanter is dan die van lucht, waardoor je een hoger rendement haalt.

Tips

Als je een warmtepomp laat plaatsen, kan je via uw netbeheerder (vaak Eandis of Infrax) in aanmerking komen voor een interessante subsidie.

Voor meer info over de soorten wartmtepompen en de subsidies ervan kan terecht op deze website

Voorzie uw warmtepomp zelf van de nodige energie
U bespaart zelfs nog meer wanneer u de warmtepomp combineert met een zonnepanelen. Zo kunt u immers op een eenvoudige manier zonlicht omzetten in elektriciteit voor uw warmtepomp

Onze merken